fredag 9 februari 2007

Konsten att kasta skit

Hur gör man om man vill kasta skit på andra men inte riktigt törs stå för det? Jo, man skapar en blogg, uttalar sig om att man är sjukt oseriös och överdriven och sätter sedan igång. Om någon sedan skulle protestera är det bara att hänvisa till den där oseriösheten. Oavsett vad andra säger funkar det alltid att gömma sig bakom det. Det är svårt att försöka diskutera med någon som kallar sig oseriös, personen kan då enkelt bli oseriös på riktigt och helt enkelt ignorera vettiga argument. Mycket enkelt.

Jag har hittills stött på två bloggar som pysslar med detta: Alex Schulman och Grooch United. De kastar smuts på massor av personer som verkar vettiga. Och har man inte tillräckligt med argument kan man passa på att hitta på några och gärna ta med osmickrande bilder som inte alls har med ämnet att göra.

Varför gör man då detta? Är det kanske så man reagerar om man känner att man håller på att hamna i underläge? För visst är det praktiskt att kunna smula sönder alla argument genom att gömma sig bakom oseriositet. Utge dig själv för att vara bäst och snacka skit om resten.

Bland kommentarerna på dessa sidor hittar man en del flickor som ivrigt beundrar skribenterna, som oftast verkar vara män. "Oh, ge oss mera, ni är klockrena!" Det känns ledsamt att se det. Var är dessa flickor på väg?

Det är en känd formula: Hittar du ett sätt att höja dig själv på kommer andra att dyrka dig. Synd bara att det är av fel anledningar.

När de ändå tar sig tiden att sitta ner och begrunda det se skriver om, varför kan de inte göra det seriöst? Då kanske de kan nå storhet på riktigt.

Inga kommentarer: